NM og festmiddag for IF-båtens 50-år

En fest en flott dame verdig!

I helgen var det både NM og feiring av IF-båtens 50-års jubileum med festmiddag.  Rammen for NM og jubileumsfest kunne ikke vært bedre enn Oslo Seilforening og Lille Herbern – en liten perle av en øy tett på Oslo og en aller tiders lille restaurant ytterst på øya. Når været også viste seg fra sin bedre side kunne det ikke bli bedre.

Det er ofte spennende om vi klarer å få med nok deltagende båter for å arrangere et gyldig NM (kravet er 20), også i år var det en litt treg start, men tok seg kraftig opp mot slutten – sikkert fordi det er mange ting som skal ordnes og avtales for å stille med båt og mannskap.  I år endte antallet på hele 24 og enda hyggeligere med deltakere både fra Sverige, Tønsberg og Sør-Vestlandet.

Festen ble også en stor suksess og med over 50 fra klubben og nesten 20 fra Oslo Seilforening ble dette en veldig verdig feiring av NM og den «unge damens» 50 års jubileum.

Så her ble det jubileumsfest med latter, prat og hyggelig samvær! Kombinert med strålende vær så kunne det ikke bli bedre!

For avviklingen av NM-seilasene – så det en stund faretruende ut med lite vind – men for et vær! Strålende sol hele dagen gjorde det til en opplevelse!

Stor takk til Oslo seilforening som klarte å avvikle totalt 6 seilaser – tre på lørdag og tre på søndag!

Det som var spesielt hyggelig i år – i tillegg til å ha 24 båter på startlinjen – var spredning i deltagelsen fra andre deler av landet enn Oslo-området. Å få med deltagere fra Nøtterøy og Sør-Vestlandet var veldig gledelig kombinert med flere nye båter og seilere – og som vanlig var også våre svensker venner med, i år er det faktisk 29. gangen de deltar i vårt norske mesterskap. –  At alle kom hit og stilte opp og bidro til dette arrangementet setter klubben og styret enorm pris på!

Resultatlisten fra NM ble litt «som vanlig» med noen gjengangere fra tidligere NM’er:

NOR 128 med Robert Bay og Kristen Erik Thorp – klarte å hanke inn NM-tittelen, selv med en tjuvstart og disk i andre seilas lørdag, mens NOR 75, John Erik Lyche og Lars Erik Hilsen, som ledet helt opp til siste seilas tok sølv og NOR 63, Svein Heglund og Thomas Thommesen, tok bronse, men det var tett ved start og rundinger og det meste brukte ordet var helt tydelig «STYRBORD!!». Dommere og jury var også aktive på banen, med flere avgjørelser som sikkert bidro til færre protester etter seilasene.

Klubben vil takke alle som deltok – både i NM og festen – for at dere var med å gjøre dette til et fantastisk NM og en strålende jubileumsfest for – som sagt – å hedre en flott dames 50-års jubileum

 

Morten Mero
formann

En kommentar om “NM og festmiddag for IF-båtens 50-år

  1. Takk for en nydelig helg fra jentebåten fra Nøtterøy ! Vi lærte masse og takker for at dere delte kunnskap om båt og seilforhold med oss ferskinger! Jeg sparer nå til nye seil og har notert meg ønske om NM på fjærholmen . Hilsen Synnøve Bohlin

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s