Å seile regatta med IF-båt

IF-båten er en ypperlig båt å seile regatta med, enten du er nybegynner, erfaren, ung eller gammel, om du seiler med eller uten mannskap. De strenge klassereglene for IF-båten gjør at kostnadene for å konkurrere på like vilkår er lave og regattamiljøet er sterkt i indre Oslofjord.

Bli med å seile regatta!

Onsdagsregatta. Bærum Seilforening arrangerer IF-serien i samarbeid med IF-klubben. Disse avholdes hver onsdag i sesongen (se terminlisten) fra kl. 18.00 ved Ytre Vassholmen (unntatt i juli). IF-serien er en treningsregatta som ikke krever seillisens og opp mot 20 båter deltar hver onsdag.

  • Alle nye regattaseilere som vil prøve seg i IF serien får tilbud om å få med en erfaren seiler ombord. Her vil man kunne motta tips om rigg og utstyr samt trimming. I tillegg vil man kunne få gode råd mtp. regattaseiling. Den skipperen som går ombord som hjelper vil få sin snittplassering gjeldende i serien. Det beregnes en snittplassering for vårsesongen og en for høstsesongen.
  • En kan også prøve seg 1-3 ganger i egen båt uten påmelding, men resultatene vil da ikke telle i serien eller rankingen.
  • Regattaene regnes ikke som baneseilas, elektroniske hjelpemidler er tillatt.
  • Påmelding til IF-serien (onsdagsregatta) – se terminlisten.
  • OAS-kart m_merker_Indre 1
  • OAS-kart m_merker_Ytre

Færderseilasen juni. Færderseilasen er en av verdens største overnatt-seilaser. Her hundrevis av båter i ulike klasser til start. IF-klassen har vært en av de største klassene i mange år. Seilasen går fra Aker brygge, rundt Medjordbåen og til  mål utenfor Tønsberg (nytt fra 2017).  Elektroniske hjelpemidler er tillatt. Etter målgang har IF-båtene ligget samlet og klubben har invitert klassen til bankett på lørdagen. Her har vi egen uformell premieutdeling hvor alle episoder underveis blir presentert. Vil du oppleve dette så meld deg på.

  • Påmelding til Færderseilasen – se terminliste

H.M. Kongens serie august. KNS har i mange år hatt god deltakelse fra IF-båter og har dermed også blitt en betydelig del av tellende ranking seilaser – seilasene går i august over tre påfølgende dager med en seilas pr dag. Elektroniske hjelpemidler er tillatt. Klubben har ofte benyttet muligheten til å legge NM rett i etterkant av Kongens, slik at vi får en IF race week tredje uke i august.

  • Påmelding til Kongens serie – se terminliste

Norgesmesterskap august. Norgesmesterskap (NM) avholdes hvert år hos forskjellige seilforeninger. Som regel utdeles det gull, sølv og bronsemedaljer til skipper og mannskap i de 3 beste båtene. Utover kompass er ingen elektroniske hjelpemidler tillatt. Ønsker du å se når neste regatta er? Ta en titt på vår terminliste. NM er å regne som en baneseilas og derfor gjelder egne regler om bruk av elektroniske hjelpemidler. (jfr. IFRA’s klasseregler punkt C.4.2)

  • Påmelding til Norgesmesterskap – se terminliste

Ranking. En regatta blir tellende når det deltar mer enn 5 IF-båter. Ved de fleste av disse regattaene får rormannen rankingpoeng. Ønsker du å vite mer om rankingregler, kan du lese mer om det på rankingreglersiden. Du kan finne resultater fra regattaer her.

Regler. De aller fleste regattaer seiles etter de internasjonale kappseilingsreglene. De fåes hos Seilforbundet. De ligger også ute på nett på engelsk hos ISAF. En morsom og fin og måte å lære seg reglene er å spille Play the rules.

Er det noe du lurer på i forbindelse med regatta, kan du ta kontakt med IF-klubbens formann.

Har du spørsmål angående måling av IF, ta kontakt med teknisk komite.

Reklame